Gyerek fitness

Csatlakozz az IFBB Gyermek és Junior Fitness Szakág legkiválóbb versenyző csapatához!

Versenyrendszerünkben hivatalos hazai (Magyar Kupa, Magyar Bajnokság), nemzetközi versenyek (Európa- és világbajnokságok) rendszeres megrendezése szerepel.

Az IFBB Világszövetségnek több, mint 200 tagországa van öt földrészen. Versenyhelyszíneik között szerepel pld. Spanyolország, Dél-Korea, Japán, Kína, Görögország (Korfu), Szerbia, Szlovákia, Magyarország a teljesség felsorolása nélkül.

Tagjai vagyunk a GAISF-nek  (Global Association of International Sport Federation)

Együttműködünk a Doppingellenes Világszervezettel a WADA-val (hazánkban Magyar Antidopping Csoport)

Célunk a nálunk sportolók egészségére és felkészülésük tisztaságára irányuló törekvés.

A résztvevők a gyermek fitness versenyeken a 7 év alatti versenyzőktől a 15 éves korosztályig tudnak indulni. Junior versenyzőként 16-23 éves korig, 23 év felett a felnőtt korcsoportban van szereplési lehetőség.

Az ország hivatalos Magyar Fitness és Testépítő Szakszövetség fitnesz szakága számos lehetőséget kínál, ha céljaid között a sportág és az egészséges életmód megismerése vagy a versenyzés szerepel.

Amennyiben Te is fitness világbajnok szeretnél lenni, jó úton jársz!

Ismerkedj meg a fitness világával! Utazz velünk a fejlődés útjain, hogy te is részese lehess a sikernek!

Szövetségünk számos kategóriát kínál tudásod különböző szintjein.

Acrobatic fitness: (fiúk és lányok részére ajánljuk)

Kezdőként a „Start csapat” kategóriát ajánljuk. Ismerd meg sportágunk alapjait szövetségünk nagymúltú egyesületeiben! Az erőelemeket, az ízületi mozgékonyságot fejlesztő gyakorlatokat, az akrobatikus elemeket és a gimnasztikai ugrásokat.

 A következő lépcső a „C” kategória, ahol már egyéni gyakorlattal állhatsz színpadra. A tudásod az évek alatt gyarapodni fog, így eljuthatsz a „B”, később az „Open” kategória szintjére.

A sportág csúcs kategóriája az „Elit” versenyzők csoportja. Szorgalommal, kitartással és kiváló szakembereink segítségével eljuthatsz álmaid kategóriájáig, élvezheted a siker örömét! A magyar gyermek fitness válogatott tagjaként részt vehetsz hivatalos Európa- és világbajnokságokon, ahol megtapasztalhatod, hogy a magyar válogatott csapatában szerepelni hatalmas büszkeség, hiszen a világ élmenyőzébe tartozol.

Eredményes sportolóként élvezheted a Magyar Fitness és Testépítő Szakszövetség jelentős anyagi támogatását, továbbá kiváló szereplésedért Te lehetsz az Év fitneszese díjának nyertese!

További kategóriáink:

„Artistic fitness”: ahol a csodálatos kifejező mozgást értékelik a bírók (lányok számára)

„Serdülő modell”: az arányos testalkatot, a kidolgozott izomzatot értékelik (lányok számára)

„Fitness dance”: duó, csapat, formáció összeállításban indíthatsz versenyzőket (fiúk,lányok számára)

„Fitness Challenge”: ebben a kategóriában a különböző erőnléti feladatok helyes technikai végrehajtását és az elvégzett feladat mennyiségét értékelik (fiúk, lányok számára)

Célja a tömegsport népszerűsítése, az egészséges életmódra való ösztönzés.

A kategóriákra vonatkozó részletes információkat (elemcsoportok, elemek nehézségi fokai, stb) kérés esetén továbbítjuk. („Módszertani segédanyag a gyermek fitness mozgás anyagának oktatásához”; „IFBB Gyermek Fitness  Hivatalos Szabálykönyve”)

Junior és felnőtt fitness kategóriáink:

„Artistic fitness”: Gyakorlat forduló: 90 mp művészi gyakorlat, Testforduló: negyed fordulatok bemutatás

„Acrobatic fitness”: Gyakorlat forduló:90 mp (acrobatikus elemek dominálnak), Testforduló: negyed fordulatok bemutatása

Összességében a versenyrendszerünk célja a sportág népszerűsítése, mind a tömegsport, mind a versenyzőképzés területén. Az ifjú tehetségek felfedezése, hogy hazánknak dicsőséget és sikert szerezzenek.

Alapfokú gyerek fitnesz oktatási segédlet”

Amennyiben még nem ismered a szabályokat, de szeretnéd kipróbálni magad a mai kor egyik legnépszerűbb sportágában, akkor várjuk jelentkezésedet:

Elérhetőségeink: